Vitgröe NEIPA

NEIPA - here we go again. Recept väldigt like den förra som jag var väldigt nöjd med. Lite svagare och en humlesort jag inte testat innan - Pekko!

22l batch

  • 5,0kg Pilsner Malt
  • 0,4kg Havreflingor
  • 0,4kg Vete
  • 0,25kg Melanoiden
  • 0,4kg Ljus DME (Bryggverket klarar bara 6kg så vi får öka med DME)

Inmäskning med 25l vatten (5g mjölksyra, 4g kalsiumklorid, 4g kalsiumsulfat)

Mäskning 67 grader 65min
Sparge med 7l vatten (78 grader)

(Ingen protafloc!)

Kok 60min

  • 5g Pekko (60min)
  • 15g Mosaic (10min)
  • 15g Pekko (10min)
  • 20g Mosaic (Flameout 10min hopstand)
  • 30g Pekko (Flameout 10min hopstand)
    <-Kylning->
  • 20g Mosaic (Flameout kylt till 76c 15min hopstand)
  • 20g Pekko (Flameout kylt till 76c 15min hopstand)
  • 30g Citra (Falmeout kylt till 76c 15min hopstand)

2pkt flytande Lalbrew New England

Torrhumling efter 3 dagar (peak jäsning):
??

Torrhumling efter 7 dagar:
??

[Ingen kallkrasch utan bara snabbt kylt till ca. 8c innan tappning]

OG: 1,060
FG: 1,0??
IBU: 68
ABV: ??%

Noterat:...

Show Comments