Orange & Ginger Pale Ale. Inga tyska renhetslagar här inte. Tiden att göra en riktig julöl fanns inte så det fick bli en Pale Ale med lätt julstämning istället. Rivet skal från 1 apelsin, 1 clementin och en tjock tumme ingefära adderades i koket vid 5 min.
M44 får stå för jäsningen den här gången också.
OG: 1,054
FG: 1,010 (?)
IBU: 38
Vattenbehandling av 25l inmäskningsvatten:
- 5g Calcium Sulfat
- 3,5ml mjölksyra (88%)
- 2g calsiumklorid
- 2g magnesiumsulfat
5,00kg Pale-Ale (ny sort som skall ge klarare öl...)
0,20kg Caramel
0,20kg Vete
0,10kg Amber Ale
40c (imäskning)
52c (20min)
63c (30min)
73c (35min)
78c (15min)
Fly-sparge 11liter (78c)
Kok 60min
5g Simcoe (60min)
5g Amarillo (60min)
10g Amarillo (30min)
20g Simcoe (15min)
20g Amarillo (5min)
Rivet skal från 1st apelsin + 1st clementin (5min)
Ingefära, 1 stor tumme (5min)
20g Citra (2min)
20g Simcoe (2min)
10g Citra (0min)
10g Simcoe (0min)
10g Amarillo (0min)
2pkt Mangrove Jack M44 West Coast
45g Simcoe (torrhumling 5dagar)
55g Amarillo (torrhumling 5dagar)