Vermont style "juicy" ale. Inspirerad av Two Hands eminenta Hop Hands [Clone] eller min bryggarvän från Lunds goda Stor Juice.
Stilen säger att denna öl skall vara ordentligt grumlig så jag hoppade över protafloc och får väl hoppas att havren gör sitt...
OG 1,057
IBU 43
Recept
25l Bunkeflo (garanterat inget vatten från Lund!)
4,5kg Pale Ale
0,9kg Havreflingor
0,2kg Vienna malt
65c (60min)
78c (10min)
6l Bunkeflo (sparge 78c)
7,5g Columbus (First wort - vid lyft av Braumeisterns maltpipa)
15g Amarillo (5min)
15g Centennial (5min)
15g Simcoe (5min)
25g Amarillo (flameout/whirlpool)
25g Centennial (whirlpool/hopstand 80c 25min)
25g Simcoe (whirlpool/hopstand 80c 25min)
Vermont Ale Yeast (Whitelabs)
US05
30g Amarillo (peak jäsning)
30g Centennial (peak jäsning)
30g Simcoe (peak jäsning)
30g Amarillo (efter 5 dagar jäsning)
30g Centennial (efter 5 dagar jäsning)
30g Simcoe (efter 5 dagar jäsning)
Noteringar:
*Tillsatte jästen vid 11c efter en överdrivet effektiv kylning....vi får se hur det påverkar.
** Det påverkade mycket. Jäsningen kom igång sent och väldigt långsamt. Jästen gillade inte kallt klimat - precis som jag!