En ale med plommon i. Plommon Ale.
I frysen låg 1kg plommon (utan kärnor) ifrån vår gamla trädgård i Bunkeflostrand. Hade två för mig okända humlesorter liggande - Comet och El Dorado. Plommonen åkte i vid flame-out så det är väl tveksamt hur mycket det faktiskt kommer smaka - skulle kanske sparat hälften till efter jäsning.
21l batch
4,0kg Maris Otter Malt
0,9kg Pale Ale Malt
0,3kg Karamellmalt (30EBC)
0,1kg Cara-Pils
Mäskning 66 grader 60min
Mäskning 78 grader 10min
Sparge med 8l vatten (78 grader)
Kok 65min
10g Magnum (60min) 9IBU
20g Comet (30min) 12IBU
20g El Dorado (30min) 15IBU
15g Comet (5min) 2IBU
15g El Dorado (5min) 3IBU
20g Comet (0min)
20g El Dorado (0min)
1kg urkärnade, frysta och stavmixade plommon (0min)
1pkt Mangrove Jack's M44 (rehydrerat)
Torrhumling efter x dagar:
45g Comet
45g El Dorado
OG: 1,052
FG: ????