Guldbagge Ale

Nu ökar vi andelen vete för att bättre matcha en grym sommarkväll. Att det sen tog 3 månader från ide till bryggning och att ölen inte är klar förrän i oktober är inte mycket att göra åt...

Målet är en somrig, frisk ale med vetakaraktär och medelbeska.

60% Pilsner Malt
30% Vete
10% Cara Pils malt
200g Muskovado-socker (kan inte släppa detta - ger bra smak och sticker ut lite)

2g Järnäring
2g Protafloc

75 min mäskning på 67 grader
10 min mashout på 76 grader

25g Amarillo (60min)
10g Amarillo (15min)
10g Citra (15min)
10g Amarillo (5min)
10g Citra (5min)
10g Amarillo (0min)
10g Citra (0min)
Torrhumling med Citra 50g (7dagar)
Torrhumling med Amarillo 25g (3dagar)

2 flaskor California Ale Yeast (nära utgångsdatum)

OG: 1,042 (lite lågt)
FG: 1,010 (ok)
ABV: 4,3%

Show Comments