GOTTORP.S01.E01

Målet är en lätt, läskande och kryddig Saison. Märkligt nog min första brygd med annat än klassisk ale-jäst.

21 liter till jäskärl
OG 1,044
IBU 24

Vattenbehandling av 25l inmäskningsvatten:

  • 5g Calcium Sulfat - 3,5ml mjölksyra (88%) - 2g calsiumklorid - 2g magnesiumsulfat

3.0kg Pilsnermalt
0.5kg Vetemalt
0.25kg Vienna

45c 30min
56c 15min
62c 30min
68c 15min
77c 10min

50g Saaz (60min)
250g Candi socker (10min)
Jästnäring (10min)
35g Saaz (10min)
15g Saaz (0min)
1st French Saison (Wyeast 3711 flytande)

Torrhumling:

  • 50g Saaz (4 dagar)
  • Rivet skal från 2st apelsiner + 0.5cm3 ingefära i 3cl vodka som dragit i ca. 1 vecka innan. Adderades till ölen vid omtappning till fat.
Show Comments