Gottorp Pale Musco

Min andra ale med pilsnermalt som basmalt istället för Pale Ale malt. Spontant känns det som att resultatet blir bättre! Kan vara andra faktorer också naturligtvis men min första 25l säck blir pilsnermalt och inget annat!

Detta var andra ölen där jag justerade vattnet och den första i mitt nya jäskärl BrewBucket (http://www.ssbrewtech.com/products/brewbucket)

Det som sticker ut här är användandet av Muscovado-sirap! En vän i sockerbranschen var med och bryggde och bidrog med denna härliga sirap som annars är det perfekta tillbehöret till pannkakor!

Min bryggarvän från Lund har testat recetet nedan och han säger att det smakade smaskens :)

  • 23l inmäskningvatten med 8g kalsium sulfat, 4g MgSO4, 2,5g kalsiumklorid
  • 3,5kg pilsner malt
  • 0,5kg carapale malt
  • 0,5kg vetemalt
  • 0,2kg karamellmalt
  • 0,2kg muscovado-sirap tillsatt under uppkokning (http://www.dansukker.se/se/inspiration/utifran-produkt/muscovadosirap.aspx)
  • 30g Amarillo (60 min)
  • 30g Amarillo (20 min)
  • 20g Citra (5 min)
  • 20g Citra (1 min)
  • Safale US-05 jäst
  • 55g Citra (torrhumling 5 dagar)
  • 45g Amarillo (torrhumling 5 dagar)

OG: 1,052
FG: 1,015

Det här blev kanongott! Att muscovadosirap endast skulle vara till en tung porter eller liknande stämmer inte! Den jäste inte ut mer än till 1,015 men tycker att det passade ölen riktigt bra.

Show Comments