Första bryggningen med nya leksaken - Braumeister 20L.

Lika bra att köra med en rejäl IPA och testa vad den går för. Namnet C³ är efter de tre humlesorterna som alla börjar på C.

Osäker om jag tror på det här med stegmäskning i 3 eller fler steg. Men då det trots allt är väldigt enkelt med en Braumeister och en av de (få?) saker som skiljer mot min gamla utrustning är det ju lika bra att testa.

Uppdatering 2016-08-17:
Knappt 4 veckor efter bryggdagen är det nu dags för riktig provsmakning. En riktigt bra IPA. Vet inte om det är Braumeisterns stegmäskning, sena humle-givorna eller Mangrove Jack jästens förtjänst. Men det här blir nog hus-ipa-receptet ett tag framåt.

OG: 1,062
FG: 1,014
IBU: 61

Vattenbehandling av 25l inmäskningsvatten:

  • 5g Calcium Sulfat
  • 3,5ml mjölksyra (88%)
  • 2g calsiumklorid
  • 2g magnesiumsulfat

5,00kg Pale-Ale
0,15kg Carapils
0,15kg Ljus karamellmalt
0,10kg Caramunich

40c (imäskning)
52c (20min)
63c (30min)
73c (35min)
78c (15min)

Fly-sparge 5l 78c

Kok 60min
4g Chinook (60min)
15g Chinook (15min)
15g Citra (15min)
7.5g Columbus (15min)
10g Chinook (10min)
10g Citra (10min)
10g Columbus (10min)
15g Chinook (5min)
15g Citra (5min)
10g Columbus (5min)
10g Chinook (0min)
10g Citra (0min)
10g Columbus (0min)

10min hopstand

2pkt Mangrove Jack M44 West Coast

45g Citra (torrhumling 5dagar)
30g Chinook (torrhumling 5dagar)
30g Chinook (torrhumling 5dagar)

Show Comments