Bleeding Seabird Ale

Första ölen i nya garagebryggeriet sen flytten till Höllviken. Samma utrustning men lite mer plats, enklare rengöring och smidigare kylning.

Summering: Havre, sena humlegivor och en (för mig) ny humlesort! Totalt 300gram humle.

21l batch

5,0kg Pale Malt
0,6kg Havre
0,2kg Munich

Mäskning 66 grader [40min]
Mäskning 78 grader [10min]

10g Simcoe (15 IBU) [60 min]
10g Amarillo [5min]
10g Ekaunot [5min]
25g Amarillo [Steep/20min efter kylning till 80c]
25g Ekaunot [Steep/20min efter kylning till 80c]
25g Simcoe [Steep/20min efter kylning till 80c]

1pkt Safale US-05

Torrhumling efter 2 dagar med humle-te:

  • 0,5 vatten kokas med 100g DME
  • Kyl till 65c och släng i humle och stöp i 20min
  • 20g Amarillo
  • 20g Ekaunot
  • 20g Simcoe

Traditionell torrhumling efter 5 dagar
45g Amarillo
45g Ekaunot
45g Simcoe

OG: 1,054
FG: 1,010
ABV: 5,8%

Härligt ljusgul färg och som sig bör är den lite grumlig av havren.
Fantastisk god öl redan efter 13dagar. Den här kommer nog gå åt snabbt.

Show Comments