Biscuitmalt, Belma samt Bravo -humle = B3
Använde specialmalten Weyermanns CaraAmber som vissa påstår är deras variant av biscuit-malt. Humlen Bravo skall enligt uppgift vara en av de kraftigare som finns och doften styrker detta!
Premiär för maltkrossen Monster Mill MM2. Ett kul moment!
- 23l inmäskningvatten med 8g kalsium sulfat, 4g MgSO4, 2,5g kalsiumklorid
- 5kg Pale Ale Malt
- 0.5kg Crystalmalt (60L)
- 0,25kg Caraamber (35L)
- 0,25kh Vienna
- 22,5g Bravo (60 min)
- 22,5g Bravo (20 min)
- 20g Belma (5 min)
- 20g Belma (1 min)
- 20g Belma (0 min)
- American Ale II (Wyeast 1272 smack-pack)
- 55g Bravo (torrhumling 5 dagar)
- 40g Belma (torrhumling 5 dagar)
OG: 1,060
FG: 1,011
Jäsningen gav mig min första blow-off-incident. Rengöring av jäskyl väntar!
Ölen är min första enligt "dump-it-all" principen där allt från koket överfördes till jäsning. En chansning men om det lyckas så sparar jag massor tid och frustration.
Update: Ok, den här blev helt enkelt inte riktigt så bra som jag önskat. Den stack ut lite för mycket åt alla håll. Bravo-humlen och Caraamber fick för mycket plats helt enkelt. Fullt drickbar men den gör vi nog inte om igen...