Jarrylo ASH(*)

3 veckors semester i thailand. Varför inte låta en batch jäsa under tiden!

Jaryllo ASH(*=Almost Single Hop)

Målet var en single hop ale med nya humlesorten Jarrylo. Tyvärr var den slut i affären när det var dags för torrhumling så det fick bli en nästan single-hop.

Uppdatering: Lite av en besvikelse kanske, humlen kommer inte fram riktigt och något maltig... Eller så är det så enkelt att mina smaklökar är så inställda på amerikanska jäststammar och inte är beredd på WLP002. Allt är US-05s fel! Den får väl ligga till sig lite... Skulle inte förvåna mig om det svänger och denna är en ny favorit efter ett par veckors lagring.

5kg Pale-Ale
0,3kg Munich malt
0,2kg Ljus karamellmalt

PH 5.2 Stabilisator
Mäskning 65grader i 70 minuter

20g Jarrylo (60min)
10g Jarrylo (15min)
5g Jarrylo (10min)
20g Jarrylo (5min)
20g Jarrylo (0min)
WLP02 English Ale
Jäsning i primärkärl 19grader i 3 veckor
5g Jarrylo (torrhumling 5 dagar)
45g Amarillo (torrhumling 5 dagar)

OG: 1,054
FG: 1,010

Show Comments